Головна | Реєстрація | Вхід | RSS | Четвер, 02.05.2024, 06:23 |
Троїцько-Харцизька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 18 | |
Вітаю Вас Гість |
|
Шкільна їдальня«Забота о здоровье – это важнейший труд учителя. От жизнерадостности, бодрости детей зависит их духовная жизнь, мировоззрение, умственное развитие, прочность знаний и вера в свои силы» В.А.Сухомлинский Раціональне харчування тих, що виучуються - одна з умов створення здоровьесберегающей середовища в загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти. Недостатній вступ живильних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров'я, високій працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне живлення. Питання організації шкільного живлення останніми роками викликають підвищений інтерес. Основу передбачуваних підходів складає впровадження нових схем живлення школярів і використання сучасного високоякісного устаткування, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити живлення школярів на рівні вимог сьогоднішнього дня. Тому адміністрація Васильчуковськой середньої школи сьогодні приділяє велику увагу питанням життя і здоров'я дітей і підлітків. Особливо зараз гостро встало питання про організацію правильного шкільного харчування. Живлення має бути збалансованим, протягом дня дитя повинне отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять в школі, то і повноцінно харчуватися вони повинні тут же. Організація шкільного живлення Практика організації живлення в нашій школі переконали нас в перевазі їдалень, що працюють безпосередньо на сировині. Їх повна автономність в приготуванні їжі, дає велику можливість забезпечення на місці блюд найрізноманітнішого меню. Відсутність необхідності транспортування їжі на тривалу відстань, її заморожування (охолоджування) і повторного розігрівання дає можливість зберегти не лише смакові достоїнства, але і харчову цінність. З іншого боку, приготування їжі в таких умовах вимагає наявність значного штату персоналу в таких їдальнях, вони мають бути оснащені повним устаткуванням для обробки сировини, приготування їжі, її роздачі, збору і миття посуду. У їдальні ЗОШ №18 виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги до організації живлення що виучуються в школі. Всі приміщення укомплектовані необхідним устаткуванням. Цього року в шкільній їдальні буде проведений ремонт. За час роботи в школі не було жодного випадку захворювання кишковою інфекцією з вини їдальні. Перед входом в приміщення їдальні для миття рук вчаться організовано спеціальне місце, обладнане бойлером для подачі гарячої води. У меню учнів систематично включаються блюда з м'яса, риби, молока. Проводиться анкетування батьків і продуктів, що вчаться по питаннях якості, і блюд, що виготовляються, асортименту і вартості живлення. Результати опитів і пропозиції виносяться для обговорення на батьківських зборах і з обслуговуючим персоналом їдальні. Класними керівниками проводиться позакласна виховна робота з учнями по вихованню культури живлення і відповідальності за своє здоров'я. У організації живлення що вчаться є ще багато невирішених проблем. Виконання програми "Шкільне живлення" дозволить школі досягти наступних результатів: - Поліпшити якість живлення школярів і забезпечити його безпеку; - Організувати правильне, збалансоване харчування дітей і підлітків з врахуванням їх вікових особливостей; - Продовжити формувати навики здорового живлення в тих, що виучуються і їх батьків; - Укріпити матеріально-технічну базу шкільної їдальні. - Оснастити бракуючим технологічним устаткуванням шкільний піщеблок; - Удосконалювати розроблену систему моніторингу стану здоров'я тих, що виучуються. - Подавати соціальну підтримку окремим категоріям тих, що виучуються.
|
|
Copyright MyCorp © 2024 |
Зробити безкоштовний сайт з uCoz |